september 25, 2017

Šentjurska Ipavčeva plaketa Iztoku Španu

Občina Šentjur je na referendumsko nedeljo proslavila svoj občinski praznik. Na slovesnosti, ki jo je z glasbo popestril Big Band Šentjur, so bili v središču pozornosti občinski nagrajenci. Kdo je slavil?

Nagrajenci leta 2017 v družbi župana Marka Diacija.

„Slovenci smo izjemno sposobni“
Najvišje letošnje priznanje – Ipavčevo plaketo občine Šentjur – je prejel Iztok Špan, prvi mož podjetja Tajfun s Planine pri Sevnici. Občina mu je plaketo podelila za „pomemben prispevek k prepoznavnosti kraja, krajevne skupnosti in Občine Šentjur z izjemnim vodenjem mednarodno uspešnega domačega podjetja, za njegov vsestranski doprinos k družbeno odgovorni usmerjenosti podjetja, s čimer izboljšuje kakovost življenja v domačem kraju, s posluhom za potrebe lokalnega okolja, s katerim ostaja osebno povezan in v njem uresničuje svoje vizije in za njegov prispevek k razvoju vrhunskega športa v občini“. Iztok Špan je nagrado med drugim pospremil s temi besedami: „Vsi uspehi Slovencev na mednarodnem področju so pridobljeni z ogromnim trudom in z neverjetno sposobnostjo. Jaz mislim, da smo Slovenci daleč najbolj sposobni, kar sem jih zaznal. To potrjujejo podjetniški, kulturni, športni uspehi“. Kaj je še povedal v svojem zahvalnem govoru, prisluhnite v spodnjem posnetku.

Priznanji za vinogradnika in folkloriste
Na slovesnosti ob občinskem prazniku so podelili tudi dve priznanji. Edvard Kolar je priznanje prejel za uspešno oživitev dejavnosti vinogradništva v Šentjurju, za dolgoletno vodenje Vinogradniškega društva Šentjur ter za strokovno udejstvovanje in organizacijo znotraj društva ter izven. Priznanje je prejela tudi Mladinska folklorna skupina Lintvar, zasedba godcev in plesalcev, in sicer za dolgoletno aktivno udejstvovanje na prireditvah, tekmovanjih in srečanjih folklornih skupin ter za ohranjanje ljudskega izročila, kulturne dediščine in promocijo občine. Župan Marko Diaci pa je na slovesnosti podelil tudi priznanja s knjižno nagrado, najuspešnejšemu učenccu iz vsake od šol v šentjurski občini. Čestital je Maji Mesarec, Ani Kenda, Karmen Gagič, Ani Majcen, Janu Kolbiču, Blažu Pavliču, Gašperju Kuharju in Sebastjanu Robiču.

Praznik pa je tudi priložnost za pregled opravljenega dela med dvema občinskima praznikoma in za pogled v prihodnost. O tem županu Marku Diaciju prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Iztok Špan ob prejemu Ipavčeve plakete

Župan Marko Diaci o minulem letu in načrtih