januar 12, 2022

Šentjurska železniška postaja bo dobila podhod z dvigalom

Na železniški postaji Šentjur se obetajo novosti. Poleg obnove tirov bo zagotovljen nov, varen podhod do obnovljenega perona. Gradnjo naj bi začeli še v prvi polovici tega leta.

Nov bo peron na šentjurski železniški postaji ter tiri. Prav tako postaja dobiva podhod za varen dostop na peron. (Foto: Štajerski val)

Direkcija za infrastrukturo RS je konec decembra objavila javno naročilo za ureditev šentjurske železniške postaje. Rok za oddajo ponudb je 10. februar, zato še ni znano, kdo bo gradil ter koliko bo projekt stal.

Bo pa nadgradnja železniške postaje, kot so nam sporočili, zajemala gradnjo novega otočnega perona z nadstrešnico in obnovo tirov. Za varen prehod do otočnega perona bo zgrajen nov podhod s pripadajočimi nadstreški in dvigalom, ki bo prilagojen funkcionalno oviranim in invalidnim osebam ter kolesarjem. Na peronu so predvidene tudi klopi, koši, usmerjevalne table in vsa ostala potrebna infrastruktura.

Na direkciji še pravijo, da je predviden začetek del v prvi polovici letošnjega leta, gradnja bo predvidoma trajala 10 mesecev. (AD)

Ta peron bo obnovljen. (Foto: Štajerski val)