februar 20, 2019

V Šmarju imajo sladke zimske počitnice

V Šmarju pri Jelšah lahko otroci vsak dan zimskih počitnic izberejo delavnico, na kateri ustvarjajo, nabirajo nova znanja ali spretnosti. Zmotili smo jih med peko piškotov. Preverite, kako jim je šlo od rok.

Na eni od delavnic so otroci pekli piškote. (Foto: Štajerski val)

Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah ves počitniški teden pripravlja delavnice za otroke. Tadej Jerman našteva, kaj vse so že počeli.

Dejavnosti so organizirali že lani, ko je vsak dan prišlo okoli 70 otrok. Letos je udeležencev manj, kar na zavodu pripisujejo predvsem toplemu vremenu, ki marsikoga zvabi v naravo, razmišlja Jerman. Tako delavnice povprečno obišče okoli deset otrok.

Pekli rogljičke
Otroke smo obiskali, ko so na eni od delavnic s članicama društva kmetic Ajda pekli piškote. Mentorici pravita, da so se odlično odrezali ter da so bili za kuhinjskim pultom zelo spretni. In s čim so se posladkali?

Da bodo rogljički tudi doma uspeli, kot morajo, jim ena od mentoric Mimica Vrbek svetuje več kot le prave sestavine.

 

Preden se ponovno začne šola, pa se bodo še družili s stanovalci šmarskega doma upokojencev ter izdelovali naravna mazila. Na Zavodu TŠM delavnic med prvomajskimi prazniki ne načrtujejo, obljubljajo pa zanimivo poletno dogajanje za otroke. (TMG)

Galerija slik