september 12, 2019

Slatinski Pegazov dom ima svojo kuharsko knjigo

V Pegazovem domu v Rogaški Slatini večkrat diši po najrazličnejših dobrotah, ki jih na kuharskih uricah skupaj s stanovalkami pripravlja prostovoljka Anica Colnarič. Njihove recepte bodo zdaj lahko preizkusili vsi, saj so jih zbrali v knjigi Pegazova kuharica.

Tudi recepte za takšne dobrote najdete v Pegazovi kuharici. (Foto: Radio Štajerski val)

Združili moči in izdali knjigo
Vsak drugi petek v Pegazovem domu pripravljajo kuharsko urico s prostovoljko Anico Colnarič. Skupaj s stanovalci pripravlja dobrote, po katerih diši daleč naokoli. Direktorica Kristina Kampuš razlaga:

Pegazova kuharica.

V slatinskem domu starejših pravijo, da se je nemalokrat zgodilo, da so mimoidoči spraševali po Aničinih receptih in tako je na pobudo Pegazovega doma začela nastajati Pegazova kuharica. Anica Colnarič, ki za kuharsko udejstvovanje oskrbovancev skrbi že šest let, razlaga:



Prostovoljka Anica Colarič (levo) v družbi direktorice Pegazovega doma Kristine Kampuš (desno).

Delovni terapevtki Eva Rožencvet in Mateja Fidler, sta recepte pridno zbirali, jih prepisali v računalniško obliko in dodali še fotografijo končnega izdelka. V prvem delu knjige so zbrani Aničini recepti, v drugem delu pa recepti zaposlenih v Pegazovem domu.

V Pegazovi kuharici boste našli recepte, ki vam bodo pričarali domačnost. 

Anica pravi, da ima receptov še kar nekaj na zalogi in kdo ve, morda v prihodnosti še nastane kakšna kuharska knjiga. Nekaj dobrot so obiskovalci današnje predstavitve Pegazove kuharice lahko tudi poskusili. Pripravil jih je Sandi Turner glavni kuhar v domu. Knjiga sicer ni na prodaj. So pa, kot pravijo v Pegazovem domu, zaželeni prostovoljni prispevki, s katerimi bodo nabavljali sestavine za dobrote, ki jih bodo pripravljali na kuharskih uricah z Anico. (KŽ, NS)

Dobrote iz Pegazove kuharice je za stanovalce in obiskovalce današnje predstavitve knjige pripravil glavni kuhar Sandi Turner.