september 4, 2020

Slovenjebistričani se pridružujejo Tednu vseživljenjskega učenja

Začenja se nacionalni 25. Teden vseživljenjskega učenja, ki je najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. V Slovenski Bistrici nad dogajanjem bdi Ljudska univerza Slovenska Bistrica. Letošnji program bo zaradi koronavirusa nekoliko okrnjen, se pa vrača Parada učenja.

Zelo pester bo 9. september
Na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica pravijo, da so Teden vseživljenjskega učenja pripravili v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Direktorica Brigita Kruder:

Kruderjeva do 9. oktobra napoveduje 60 prireditev in dogodkov, pri katerih bo sodelovalo okoli 40 izvajalcev. Ob tem izpostavlja Parado učenja, ki bo 9. septembra in jo bodo letos, po nekajletnem premoru, znova pripravili:

Na Paradi učenja bodo med drugim predstavili programe za krepitev  temeljnih  kompetenc za zaposlene, e-mobilnost in delovanje električnih polnilnic. Center za krepitev zdravja bo pripravil delavnice za zdrav življenjski slog, obeta se predstavitev rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti, spodbujali bodo tudi bralno kulturo in druženje vseh generacij. (NS)