marec 13, 2019

Slovenjebistriška občina ambiciozno naprej

Občina Slovenska Bistrica je v dobri razvojni kondiciji,  je ob prazniku občine poudaril župan Ivan Žagar, ki je na sinočnji slovesnosti v Bistriškem gradu podelil štiri občinska priznanja. Komu in zakaj?

V občini Slovenska Bistrica ob prazniku z zadovoljstvom ugotavljajo, da zadnja leta beležijo priseljevanje, tudi zaradi kakovostnih pogojev za bivanje. (Foto:A.K.)

Med nagrajenci graditelja mostov
Najvišje priznanje, Listino občine Slovenska Bistrica, sta prejela Marjan Pipenbaher in Viktor Markelj za izjemne dosežke pri projektiranju mostov in drugih zahtevnih objektov pri nas in v tujini. Slovenjebistriška občina prav tako ni spregledala prizadevanj Smučarsko-skakalnega kluba Šmartno na Pohorju, ki že 40 let mlade navdušuje za skakalni šport. Zdenka Bizjak s Črešnjevca bo priznanje občine prejela za soustvarjanje kulturnega utripa v kraju, Milan Mom s Pokoš pa za večletno prizadevno delo v krajevni skupnosti.

V pričakovanju novi evropskih razpisov
Praznik je prav tako priložnost za oceno razvojnih prizadevanj. Po besedah župana Ivana Žagarja imajo veliko razlogov za zadovoljstvo, zato bodo še naprej ambiciozno sledili razvoju v lokalni skupnosti. Spomnil je na kar nekaj pridobitev, s katerimi so izboljšali kakovost bivanja v lokalni skupnosti:

Uresničevanje novih izzivov bo v precejšnji meri odvisno tudi od tega, ali bo slovenjebistriška občina v naslednji finančni perspektivi prav tako uspešna pri črpanju evropskega denarja. Največ ga potrebuje za širitev in posodobitev kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, pravi župan in ob tem poudarja:

Večmilijonski zalogaj predstavlja tudi gradnja drugega dela zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici. Gradila jo bo država. Do konca leta naj bi bila nared vsa potrebna dokumentacija, gradnja naj bi se začela naslednje leto in se zaključila leta 2021. (BF)