julij 8, 2020

Slovenska Bistrica: začetek gradnje obvoznice jeseni

Zahodna obvoznica v Slovenski Bistrici bo končana predvidoma konec prihodnjega leta. Začetek njene gradnje to jesen je na današnjem obisku Slovenske Bistrice napovedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Z županom sta spregovorila tudi o modernizaciji železniškega vozlišča na Pragerskem.

Ko bo obvoznica dokončana, bo razbremenila center Slovenske Bistrice, Impol si z njo obeta boljšo oskrbo z električno energijo. (Foto: Štajerski val)

Dopoldne je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec obiskal Slovensko Bistrico. Z županom Ivanom Žagarjem sta med drugim govorila o nadaljevanju gradnje zahodne obvoznice. Minister je začetek gradnje napovedal za jesen. Dela bo, kot smo že poročali, opravilo podjetje GMW, stala bodo slabe 4 milijone evrov in pol. 1,3 kilometra dolga cesta pa bo velikega pomena tako za kraj kot tudi za podjetje Impol. Direktor podjetja Impol Investicije Rafko Atelšek nam je ob tem o pomembni naložbi povedal:

Ob zahodni obvoznici, ki bo dvopasovnica, bosta sicer tudi pločnik in kolesarska steza.

Na Pragerskem še čakajo soglasje
Sicer pa sta minister Vrtovec in župan govorila tudi o modernizaciji železniškega vozlišča in postaje na Pragerskem. Njegovo modernizacijo je zamaknilo čakanje na soglasje agencije za okolje in prostor. Občino in krajane skrbi, da direkcija za infrastrukturo ne bo pravočasno prejela potrebne dokumentacije in da bo treba vrniti 40 milijonov evrov, ki so jih za ureditev vozlišča dobili od Evropske unije. Vrtovec je ob tako v Slovenski Bistrici agencijo še enkrat pozval, naj čim prej zagotovi potrebno soglasje. (TMG)