marec 7, 2019

Šmarska občina najbolj prodorna v regiji

Občina Šmarje pri Jelšah je regijska zmagovalka projekta Zlati kamen. Prejela je nagrado za najbolj prodorno občino v regiji od Koroške do Posavja. Razvojno najbolj prodorna vseslovenska občina v letu 2019 pa je sicer mestna občina Novo mesto.

Predstavniki regijskih zmagovalk Zlati kamen 2019 z šmarskim županom Matijo Čakšem in premierjem Marjanom Šarcem (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Matija Čakš: Lepo je živeti v naši občini
Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš je na popoldanski slovesnosti v Ljubljani prevzel nagrado Zlati kamen za najbolj prodorno občino v regiji od Koroške do Posavja. Podelili so jo na osnovi raziskave, v katero je vključenih več kot 50 ključnih indikatorjev razvojne uspešnosti, ki jih primerjajo skozi zadnja štiri leta v vseh slovenskih občinah. Šmarska občina je žirijo najbolj prepričala z dosežki na področju kulture, ki je bila tudi osrednja tema letošnjega izbora, pravi Matija Čakš.

 

Ob kulturnih dosežkih je župan Čakš izpostavil tudi visoko kakovost življenja na ostalih področjih v občini.

Na popoldanski slavnostni prireditvi v Kristalni palači v ljubljanskem centru BTC so sicer naziv za razvojno najbolj prodorno slovensko občino v letu 2019 podelili mestni občini Novo mesto. (SP)