september 2, 2020

Kaj vse bo novega v šmarski občini?

Občina Šmarje pri Jelšah je pred osrednjo slovesnostjo ob prazniku občine predstavila aktualne naložbe in projekte. Jeseni odpirajo nov šolski prizidek v Šmarju, v načrtu so gradnja telovadnice v Zibiki in povezovalne ceste Dobrava ter prenova stare šole, v kateri bosta sodoben fizioterapevtski in zdravstveno varstveni center.

Občina ima načrte tudi za objekt stare šole. V njem med drugim načrtujejo fizioterapevtski center. (Foto: Radio Štajerski val)

Nov pločnik, parkirišča in šolski prizidek
Leto 2020, ki je bilo doslej v občini Šmarje pri Jelšah še bolj kot drugod v znamenju novega koronavirusa, je kljub posebnim razmeram prineslo niz novih naložb in projektov. Podrobnosti so predstavili na novinarski konferenci, ki so jo pripravili pred petkovo osrednjo slovesnostjo ob občinskem prazniku, ki je bil sicer že junija. Občina je zgradila pločnik Šmarje–Dvor, uredila je 12 novih parkirnih mest pri podružnični OŠ Sveti Štefan, v jeseni bo zaključila izgradnjo prizidka pri OŠ Šmarje pri Jelšah in obnovo lokalne ceste Mestinje–Lemberg, prav tako so v teku aktivnosti za rekonstrukcijo kanaliziranega dela potoka izpod Barbare, za sanacijo plazu Hajnsko-Plavčak in gradnjo telovadnice v Zibiki, razlaga župan Matija Čakš.

Občina je nove pridobitve uresničila tudi z evropskim denarjem, in sicer v sklopu projektov "Šmarski turistični preplet – narava, kultura in šport" ter "In cultura veritas".

 Župan Matija Čakš pred osrednjo slovesnostko ob občinskem prazniku napovedal nove naložbe v različnih delih občine. (Foto: Radio Štajerski val)

V načrtu oskrbovana stanovanja, fizioterapevtski center in telovadnica
Ob naštetih pa se v Šmarju pri Jelšah obeta tudi veliko drugih naložb in projektov, med kateri veja izpostaviti obnovo pročelja stare šole v središču Šmarja, kjer bo urejen sodoben fizioterapevtski center in zdravstveno varstveni center. Prav tako bo občina prihodnje leto pristopila k gradnji oskrbovanih stanovanj, pripravlja pa tudi projektno dokumentacijo za gradnjo nove telovadnice na Kristan Vrhu ter obnovo lokalne ceste Loka pri Žusmu-Grobelce, do meje z občino Šentjur, napoveduje Matija Čakš.

Šmarska občiona bo ob tem kar nekaj naložb izpeljala tudi z državo, med drugim ukinitev devetih nivojskih prehodov, izgradnjo križišč pri občini in trgovini Kašča ter pločnik na Pečici. (SP)

Galerija slik