april 2, 2019

Šmarski center za socialno delo se seli v središče kraja

Center za socialno delo Šmarje pri Jelšah se bo poleti preselil na novo lokacijo - v prenovljeni Šmarski hram. V novih večjih in sodobnih prostorih bodo uporabnikom vse storitve na voljo na enem mestu.

Prostori v Šmarskem hramu bodo lepši in uporabnikom bolj prijazni. (Foto: Radio Štajerski val)

Sedanji prostori neprimerni
Center za socialno delo Šmarje pri Jelšah ima svoje prostore na dveh ločenih lokacijah, kar pa ne ustreza ne uporabnikom ne zaposlenim, zato bo selitev strokovnih služb pod skupno streho še kako dobrodošla. "Ločene lokacije so za uporabnike, ki potrebujejo več vrst storitev, neprijazne in jim povzročajo nepotrebne stiske. Sedanji prostori so zaradi ločenosti nefunkcionalni tudi za zaposlene, saj je sama organizacija dela in komunikacija med strokovnimi delavci precej otežena," pravi pomočnica direktorice Lidija Herman.

Na novi lokaciji vse na enem mestu
Prostori v prenovljenem Šmarskem hramu bodo večji, svetlejši in bolj prijazni uporabnikom, sa bodo lažje dostopni staršem z otroki, starejšim in invalidom. Predvsem pa bodo občanom vse potrebne informacije in storitve na enem mestu. V neposredni bližini v središču Šmarja bodo uporabnikom na voljo tudi druge upravne službe.

V novem objektu bo uporabnikom in zaposlenim na voljo nekaj čez 500 kvadratnih metrov sodobno urejenih prostorov.

Plačevali bodo najemnino
Opremljenih prostorov Center za socialno delo ne bo kupil, ampak najel, najemnino bo plačevalo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Koliko bo znašala najemnina, ni znano, bo pa po besedah Hermanove nižja, kot je zdaj. Če ne bo zapletov, se bo šmarski center za socialno delo na novo lokacijo preselil junija. (SP)