julij 10, 2020

Šmarski šolarji kmalu v novih prostorih

Šmarska osnovna šola bo do novega šolskega leta dobila nov, sodobno urejen prizidek, v katerem bodo zbornica, tri učilnice in servisne površine za kuhinjo. V prihodnjih letih bo sledila še rekonstrukcija šolske kuhinje.

Takšen je trenutno prizidek pri OŠ Šmarje pri Jelšah. (Foto: občina Šmarje pri Jelšah)

Zbornica in učilnice že v jeseni
V Šmarju pri Jelšah nadaljujejo 2. fazo izgradnje prizidka in rekonstrukcije kuhinje pri OŠ Šmarje pri Jelšah. Lani je občina uresničila prvo fazo projekta, v sklopu katere so zgradili 140 tisoč evrov vreden prizidek z nadstropjem do končane tretje gradbene faze. Zdaj se je na javnem razpisu izbrani ponudnik, podjetje Kuponko d.o.o. iz Šentjurja, lotil še druge faze del. »Dela v vrednosti nekaj manj kot 300.000 evrov vključujejo dokončanje, do 3. gradbene faze že v lanskem letu zgrajenega prizidka, vključno s pripravo inštalacijskih del za rekonstrukcijo obstoječe kuhinje,« razlaga vodja oddelka za investicije na šmarski občini Anita Reich in dodaja, da bodo v pritličju prizidka prostori za zbornico in servisne površine za kuhinjo v skupni površini 510m2, v nadstropju pa bodo urejene tri nove učilnice v skupni površini 460m2. Nove površine bodo vseljive predvidoma v jeseni. 

Kuhinja prihodnje leto?
V tretji fazi bo po napovedih Reichove sledila še rekonstrukcija obstoječe šolske kuhinje, dokončna ureditev pritličja in ovoja novega prizidka ter tehnološka oprema kuhinje. Kdaj bo ta faza uresničena, ni znano, saj bo odvisna od prijav na državne razpise. Za celotno naložbo bo morala občina Šmarje pri Jelšah zagotoviti slabih 800 tisoč evrov. Ureditev večje in sodobnejše kuhinje in ostalih prostorov je nujna zaradi povečanega števila otrok. (SP)