april 16, 2020

Šmarski veterinarji ozdraveli, postaja znova odprta

Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah, v kateri je marca za koronavirusom zbolelo 19 veterinarjev, je znova odprta. Ob obisku veljajo preventivni zaščitni ukrepi, zaželjena je predhodna najava strank po telefonu.

Veterinarji znova opravljajo vse redne veterinarske aktivnosti. (Foto: Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah)

Veterinarski pregledi, prodaja zdravil in hrane
V Veterinarski postaji Šmarje pri Jelšah je ob začetku epidemije, v sredini marca, za Covid-19 zbolelo 19 od 24 zaposlenih. Bolezen so na srečo vsi preživeli brez večjih težav in se ob koncu marca vrnili na delovno mesto. "Vse naše poslovalnice – Veterinarska bolnica v Šentjurju, ambulanta Tačka v Rogaški Slatini ter ambulanti v Kozjem in Šmarju - znova poslujejo po običajnem delovniku. Opravljamo vse redne veterinarske aktivnosti, tako zdravljenje živali v ambulanti kot na domu, prav tako poteka prodaja in izdaja zdravil in hrane, ki jo je mogoče kupiti v naših ambulantah," razlaga direktor Toni Rumpf.

  Odprta je tudi trgovina za male živali Tačka v Šentjurju. (Foto: Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah) 

Stroga zaščita, samo dve stranki naenkrat
Pri obisku veterinarske postaje seveda veljajo poostreni zaščitni ukrepi, ki so jih na interni ravni sprejeli že 12. marca. "V poslovalnice spuščamo maksimalno po dva obiskovalca na enkrat, vsake pol ure razkužimo vse površine, po vsakem delovnem dnevu pa razkužimo celotno poslovalnico, tako, da se držimo najstrožjih ukrepov," pravi Rumpf in dodaja, da ob tem izvajajo tudi priporočila, ki jih je predpisala država.

 Veterinarska bolnica v Šentjurju pripravljena na sprejem malih živali. (Foto: Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah)

Izvajajo umetno osemenjevanje, naročila po telefonu
Na šmarski veterinarski postaji sicer ponovno izvajajo umetno osemenjevanje krav in telic. Naročila zbirajo tako kot so jih pred uvedbo ukrepov, torej po telefonu. Predhodna najava strank po telefonu je zaželjena tudi pri obisku njihovih ambulant. Stranke in njihove živali sicer sprejmejo tudi brez predhodnega naročila, vendar morajo počakati na sprostitev prostega mesta. (SP)