oktober 1, 2021

Šola v Zibiki je dobila telovadnico

Učenci šole v Zibiki, podružnične šole Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, so dočakali telovadnico. Uradno jo bodo odprli to popoldne.

35 učencev in 19 vrtčevskih otrok lahko že telovadi v novi telovadnici. (Foto: Štajerski val)

35 učencev šole v Zibiki in 19 otrok, ki imajo v prostorih šole urejeno vrtčevsko varstvo, odslej namesto v učilnicah telovadi v telovadnici. Uradno jo bodo odprli to popoldne, a učenci so jo pri urah športa že preizkusili. Kakšna je nova telovadnica, smo vprašali tretje- in četrtošolce. Tako pravijo:

In kaj vse počnejo v telovadnici?

Zdaj imajo za to ustrezne pogoje – prej so bili ob lepem vremenu na igrišču, sicer pa so imeli športne učne ure kar v učilnicah:

Za telovadnico 710.000 evrov
Župan Matija Čakš pa tako opisuje novo telovadnico:

Telovadnica je stala 710.000 evrov, od tega je 134.000 evrov prispeval Eko sklad, 55.000 evrov pa fundacija za šport. Poleg učencev in vrtčevskih otrok bodo telovadnico lahko za rekreacijo in dogodke uporabljali tudi drugi krajani.

Že pred telovadnico v Zibiki je občina telovadnico zgradila pri podružnični osnovni šoli na Svetem Štefanu, kjer so te dni prenovili asfaltno površino zunanjega igrišča, za kar je občina odštela 49.000 evrov. V prihodnje pa si lahko telovadnico obetajo še na Kristan Vrhu. Tam trenutno sicer čakajo sofinanciranje za energetsko ureditev šole. Je namreč edina, ki še ni bila energetsko obnovljena. Nato pa bodo uredili tudi telovadnico pri šoli na Kristan Vrhu, kjer beležijo precejšen porast otrok. (TMG)