november 6, 2019

Šolski center Celje kmalu z novimi učilnicami

Šolski center Celje bo prihodnje šolsko leto dobil nov prizidek, v katerem bodo med drugim specializirane učilnice za računalništvo. Naložba bo nared pred začetkom prihodnjega šolskega leta.

Nov prizidek bo povezan s tistim, ki so ga postavili leta 2015. (Foto: Biro Žveplan)

Šolski center Celje ima skoraj 3000 dijakov v 30 oddelkih. Njihove štiri višješolske programe obiskuje okoli 400 študentov, okoli tisoč je udeležencev izobraževanj za odrasle. V prihodnjem šolskem letu bodo za učenje imeli še boljše pogoje. Začela se je namreč gradnja prizidka, ki bo končana maja prihodnje leto. Prvi dijaki in študentje bodo v njem znanje nabirali prihodnje šolsko leto. Kaj pa bodo v prizidku, ki bo velik dobrih 700 kvadratnih metrov, uredili? Direktor šolskega centra Igor Dosedla:

Dela so začeli septembra.

S prizidkom, ki bo stal dober milijon evrov, okoli 170 tisočakov bo prispevalo pristojno ministrstvo, bodo prav tako zaznamovali 60 let šolskega centra. Prve dijake je center sprejel leta 1959, takratna oddelka za izobraževanje strojnih in gradbenih tehnikov sta bila še na I. gimnaziji Celje. Dosedla izpostavlja ključne prelomnice v šestih desetletjih:

Obletnico bodo sicer proslavili prihodnji četrtek s slovesnostjo v Gledališču Celje. Na njej bodo zbrali zgodbe svojih nekdanjih dijakov, ki so uspeli v gospodarstvu, politiki ali na drugih področjih. (TMG)