september 11, 2020

Šolski center Rogaška: Poseben izziv bo praktični pouk

Šolski center Rogaška Slatina v novem šolskem letu obiskuje 225 dijakov. Prvi šolski dan je bil drugačen, vendar po besedah ravnateljice spet ne tako bistveno od minulih let. Dijaki so ukrepe dobro sprejeli in jih upoštevajo, je pa virus prinesel spremembe, tudi pri opravljanju prakse.

Šolski center Rogaška Slatina v tem šolskem letu obiskuje 225 dijakov, v dijaškem domu jih stanuje 97. (Foto: Radio Štajerski val)

Pripravljeni na morebitno okužbo v šoli
Šolski center Rogaška Slatina v šolskem letu 2020/2021 obiskuje več kot 80 gimnazijcev, okoli 130 jih znanje nabira v programih tehnik optik in tehnik steklarstva, imajo pa tudi 16 vajencev. Ravnateljica Dubravka Berc Prah je v luči situacije, povezane z novim koronavirusom, za naš radio povedala, kakšen je bil pri njih začetek šolskega leta. Pravi, da kljub vsemu, ne bistveno drugačen kot pretekla šolska leta. Berc Prahova dodaja:



Berc Prahova pravi, da so dijaki covid ukrepe dobro sprejeli in da jih upoštevajo. Pod okriljem Šolskega centra Rogaška Slatina deluje tudi dijaški dom, v katerem so 104 postelje, v tem šolskem letu v njem prebiva 97 dijakov. Tudi tam so morali v skladu s priporočili in ukrepi NIJZ uvesti določene spremembe. Ravnateljica razlaga:



Kako pa bo z opravljanjem praktičnega pouka?



Sicer pa Berc Prahova meni, da so na morebitni pojav okužbe s covidom-19 na Šolskem centru Rogaška Slatina pripravljeni. „Z učitelji smo na to temo opravili kar nekaj konferenc, dorekli smo skupne komunikacijske poti, kako bomo komunicirali z dijaki in na kakšen način bomo peljali pouk na daljavo, če bo to potrebno. O tej možnosti se že od začetka šolskega leta pogovarjamo tudi z dijaki,“ pravi ravnateljica in dodaja, da ne bo lahko, a da so dragocene izkušnje glede šolanja na daljavo pridobili v času epidemije. (NS)