november 28, 2018

Šmarska kandidata iz oči v oči - v etru in ob igri

V nedeljo bo v 56 slovenskih občinah, kjer prvi krog volitev še ni dal županskih zmagovalcev, treba znova na volišče. Tudi v Šmarju pri Jelšah. Kandidata, ki sta se uvrstila v drugi krog, Matijo Čakša in Davida Stupico, smo povabili na radijsko soočenje. Kdo je bolj prepričal?

Kdo bo naslednja štiri leta vodil šmarsko občino? (Foto: FB Občina Šmarje pri Jelšah)

Občina Šmarje pri Jelšah je ena redkih občin, kjer je bilo že pred volitvami jasno, da bo na županskem stolčku sprememba. Aktualni župan Stanislav Šket namreč ni kandidiral. Med petimi imeni, ki so se podali na županske volitve, prvi krog zmagovalca še ni dal. Največ, skoraj 41 odstotkov glasov, je dobil Matija Čakš, drugi je bil s skoraj 21 odstotki David Stupica. Prvi je v politiki še brez izkušenj, drugi je znan obraz lokalne politike. Je to prednost ali slabost? O tem, o načrtih in obljubljenih projektih, o nesoglasjih, ki so v zadnjih letih pretresali šmarsko občino, pa še o marsičem smo spregovorili v radijskem soočenju na Štajerskem valu. Prisluhnite mu v spodnjem posnetku. Matija Čakš in David Stupica pa sta se pomerila tudi v zanimivih izzivih, video si oglejte na našem Facebooku.



Kdo bo v nedeljo dobil več glasov? Štetje bomo v živo spremljali tudi na Štajerskem valu, takoj po zaprtju volišč. (Foto: Štajerski val)