junij 3, 2020

Spanje na gradu Podsreda od 25. junija, rezervacije že sprejemajo

Na gradu Podsreda bo kmalu mogoče tudi prespati. Občina Kozje je uredila tri grajske sobe in tri apartmaje. Rezervacije že sprejemajo, prve goste pa bodo sprejeli 25. junija. Obljubljajo, da bodo sprejemali tudi turistične bone.

Na grad Podsreda po pravo grajsko doživetje. (Foto: Grad Podsreda)

Od včeraj lahko na gradu Podsreda rezervirate bivanje v grajskih sobah in apartmajih. Nove, okoli 200 tisoč evrov vredne namestitve, je v spodnjem gospodarskem poslopju gradu uredila lastnica, občina Kozje, ki želi z novo ponudbo na Kozjansko privabiti še več gostov. Predvsem tiste, ki jih zanimata neokrnjena narava in kultura. Županja Milenca Krajnc pravi:

Takšna je soba v apartmaju celjskih grofov. (Foto: Grad Podsreda)

Trženje namestitev je prevzel javni zavod Kozjanski park, ki je tudi upravljavec gradu. Soba za dve osebi na gradu Podsreda sicer stane 140 evrov na dan, apartma za štiri osebe je 165 evrov na dan. Pri tem lahko izbirate, ali boste prespali na primer v apartmaju celjskih grofov ali raje v Eminem apartmaju, tudi vsaka soba ima svoje ime, med njimi sta Lazarinijeva soba in Tattenbachova soba. Nočitev vključuje tudi postrežbo z grajsko zajtrk košarico, v kateri so pridelki in izdelki lokalnih ponudnikov. Rezervacije sprejemajo TUKAJ. Za izkušnjo grajskega doživetja v Podsredi bo možno koristiti tudi turistične bone. (SP)

Zajtrki bodo iz lokalnih sestavin. (Foto: Grad Podsreda)