september 3, 2018

Spet v šolskih klopeh

Novo šolsko leto se je začelo. Najbolj nestrpno so ga pričakovali prvošolčki, mi smo jih obiskali v Šmarju pri Jelšah. Kaj so nam povedali?

Na prvi šolski dan smo obiskali prvošolce v Šmarju pri Jelšah. (Foto: Štajerski val)

Skoraj 22 tisoč prvošolcev
Po podatkih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je prag osnovnih šol v vsej državi danes prestopilo skoraj 185.000 učenk in učencev, med njimi je nekaj manj kot 22.000 prvošolčkov. Mi smo obiskali enega od prvih razredov OŠ Šmarje pri Jelšah. Otroci se šole zelo veselijo, zakaj, jim prisluhnite v spodnjem posnetku. Pred naš mikrofon pa smo ujeli tudi nekaj starejših poslušalcev in jih povprašali, kakšni so njihovi spomini na šolska leta. Prav tako, kakšen nasvet imajo za šolarje. Prisluhnite v spodnjih posnetkih.

Polne tudi srednje šole in vrtci
Danes so novo šolsko leto prav tako začeli dijakinje in dijaki. Dobrih 73.000 jih je, od tega v prvih letnikih srednjih šol približno 20.000. Tudi vrtci so od danes spet veliko bolj polni, kot so bili med poletjem. V vse slovenske vrtce je v tem šolskem letu vpisanih okoli 87.000 otrok, številke pa se ponavadi med letom še povečajo. Kaj je ob začetku šolskega leta učencem in dijakom, pa tudi učiteljem ter drugim zaposlenim v šolstvu zaželela ministrica Maja Makovec Brenčič v svoji zadnji poslanici pred koncem mandata, prisluhnite TUKAJ. (AD)

Datoteke

Anketa - spomini na šolo

Anketa - Kaj bi svetovali otrokom ob začetku šole

Anketa med šmarskimi prvošolci