julij 30, 2020

Neurje v Laškem: po dolgi noči bo dolg dan

Sinočnje neurje je močno prizadelo občino Laško. Od noči je na terenu več kot 80 gasilcev in pripadnikov civilne zaščite, ki pomagajo odpravljati posledice, črpajo vodo iz objektov in odstranjujejo blato, čistijo ceste, da bi bile spet prevozne. Kot je za naš radio povedal poveljnik štaba civilne zaščite Matjaž Pikl, je pred njimi, po dolgi noči, dolg dan.

Več kot 80 laških gasilcev in pripadnikov civilne zaščite je na terenu od sinoči in odstranjuje posledice neurja. (Foto: Občina Laško)

Ceste ponekod še vedno povsem neprevozne
V poznih večernih urah je neurje, ki se je nad našo državo zgrnilo iz Avstrije, doseglo tudi celjsko regijo. V Celju in Žalcu so imeli gasilci največ dela s črpanjem meteorne vode, ki je vdrla v objekte ter odstranjevanjem podrtih dreves, občino Laško pa je vremenska ujma še posebej močno prizadela. Poveljnik štaba Civilne zaščite Laško Matjaž Pikl je za naš radio pojasnil:



Kako pa je s plazovi, s katerimi so imeli v občini v minulih tednih in mesecih precej preglavic?



Škodo, ki je nastala v včerajšnjem neurju, lahko občani prijavijo na telefonski številki 03/ 733 87 00, fotografije in ostale podatke o nastali škodi pa naj pošljejo na elektronski naslov cz@lasko.si ali na obcina@lasko.si (NS)