maj 13, 2019

Starejši občani z brezplačnim Slatinčanom po opravkih

Mesec junij v Rogaški Slatini prinaša dobrodošlo novost za starejše občane in občanke. Občina se je namreč odločila, da bo zanje zagotovila brezplačen avtobusni prevoz z minibusom Slatinčan, da se bodo lažje odpravili po opravkih.

Minibus Slatinčan bo začel voziti prvo sredo v mesecu juniju. (Foto: Radio Štajerski val)

Dve trasi, 28 naselij
Na občini Rogaška Slatina so o vzpostavitvi brezplačnega avtobusnega prevoza za starejše občane in občanke razmišljali že nekaj časa. Župan Branko Kidrič pravi:

Občina želi z ukrepom povečati samostojnost in neodvisnost starejših občanov, ki živijo doma in nimajo možnosti lastnega prevoza. Zdaj bodo lahko, enkrat tedensko – ob sredah, sami načrtovali pot v Rogaško Slatino.

Trasi bosta, po besedah župana Kidriča, potekali skozi 28 naselij. Cilj je bil namreč, da tudi prebivalcem bolj oddaljenih krajev omogočijo boljši dostop do centra Rogaške Slatine. Občani bodo prevoz z minibusom Slatinčan lahko izkoristili vsako sredo med 8. in 12.30 uro, vstopali oziroma izstopali bodo lahko na številnih postajališčih. Prvič se bodo lahko z brezplačnim avtobusom zapeljali 5. junija. (NS)