december 4, 2019

Ste že okusili Laško?

Lansko leto je v Laškem zaživela skupna blagovna znamka Okusiti Laško. Pod enotnim imenom združuje laške ponudnike pridelkov, izdelkov in storitev. Dopoldne so jih za kakovost njihovega dela nagradili s certifikatom Okusiti Laško.

Certifikat Okusiti Laško je prejelo 39 ponudnikov. (Foto: Radio Štajerski val)

Kulinarika in gastronomija kot dodani vrednosti turizma
Blagovna znamka Okusiti Laško je nastala v okiru projekta Okusiti raznolikost podeželja, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Partnerji v projektu so Občina Laško, STIK Laško, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Zavod Celje in Thermana Laško. Kot je na današnji podelitvi certifikatov Okusiti Laško poudaril Damjan Stanonik, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, postaja gastronomija vse pomembnejši dejavnik pri razvoju turističnih destinacij. Ob tem je dodal:

Ponudniki pridelkov, izdelkov, jedi, pijač in storitev, ki so združeni pod skupno blagovno znamko Okusite Laško, so danes za kakovost svojega dela prejeli certifikate. Župan Franc Zdolšek je zelo zadovoljen z njihovim odzivom na pobudo, da se priključijo. Ob tem pravi:



V Thermani Laško je na ogled stalna razstava, ki turistom in obiskovalcem Laškega predstavlja vrh gastronomske ponudbe v občini.

Današnja podelitev 39 certifikatov je bila prva in, po zagotovilih partnerjev v projektu, zagotovo ne zadnja, saj ga bodo še naprej razvijali in nadgrajevali. So pa ob današnji priložnosti v Hotelu Thermana Park Laško odprli še stalno razstavo Okusiti Laško. Turistom in obiskovalcem Laškega predstavlja vrh gastronomske ponudbe v občini in jih usmerja k raziskovanju kulinaričnih doživetij v Laškem in okolici. (NS)