februar 20, 2020

Štorska občina in knjižnica sredi leta v nove prostore

Letos se bo uresničila dolgoletna želja po seliti štorske občinske uprave v nove prostore. Občina naj bi sredi leta začela poslovati na Lipi, v zgornji etaži objekta trgovine Mercator. Tam bo nove prostore dobila tudi knjižnica.

Štorska občinska uprava in knjižnica bosta imeli prostore v prvem nadstropju. (Foto: Radio Štajerski val)

Stavbo, v kateri posluje sedaj, bo prodala
Občina Štore je zgornjo etažo v poslopju trgovine Mercator na Lipi kupila že pred leti, a ji doslej zaradi finančnih razlogov selitve iz spodnjih Štor ni uspelo uresničiti. Prejšnji mesec je objavila javni razpis za izbiro izvajalca, ki bo dokončal prostore na Lipi. Po besedah župana Mirana Jurkoška je prispelo pet ponudb, s ponudniki pa je občina opravila dva kroga pogajanj. Na koncu je kot najugodnejšega ponudnika izbrala celjsko podjetje GES. Njegova ponudba se je ustavila pri znesku 491.000 evrov. Ker je znesek višji, kot so ga predvideli v letošnjem proračunu, je včeraj štorski občinski svet obravnaval rebalans proračuna:



Tako bo izgledala notranjost novih občinskih prostorov na Lipi. (Foto: Občina Štore)

Občina bo stavbo, v kateri ima prostore sedaj, skušala čim prej prodati. Na Lipo se bo sicer selita tudi krajevna knjižnica, ki deluje pod okriljem Osrednje knjižnice Celje. (NS)

Občina je sprva nameravala v stavbi v spodnjih Štorah urediti stanovanja, a bi bil to prevelik finančni zalogaj. (Foto: Radio Štajerski val)