avgust 7, 2020

Štajerska varda v Slovenskih Konjicah ni zaželena

Štajerska varda naj bi za prihodnji mesec na območju občine Slovenske Konjice pripravljala svoj tabor. „Družno ugotavljamo, da uniformirani pripadniki te in ostalih paravojaških skupin v naši občini niso zaželeni,“ so ob tem v izjavi za javnost zapisali župan, podžupan in del svetnikov.

Štajerska varda, ki jo vodi Andrej Šiško, naj bi septembra v konjiški občini po informacijah župana Darka Ratajca pripravila tabor usposabljanja svojih članov. (Foto: FB Slovenska varda - civilna iniciativa)

Dosedanja pojavljanja uniformiranih pripadnikov Štajerske varde in drugih paravojaških skupin na območju občine Slovenske Konjice so, kot izpostavljajo v izjavi za javnost, že do sedaj pri velikem številu občank in občanov vzbujala nelagodje in strah. „To je nesprejemljivo. Vojska in policija sta tisti, ki skrbita za varnost države in državljanov. Tako naj tudi ostane. V občini Slovenske Konjice odločno nasprotujemo in obsojamo širjenje strahu in nestrpnosti, zato paravojaške formacije v naši občini, občini prijaznih ljudi, nimajo kaj početi,“ so še zapisali. Pod izjavo so podpisani konjiška župan Darko Ratajc in podžupan Primož Poklič ter 14 od 23 občinskih svetnikov. Župan Ratajc podrobnosti ni želel komentirati, je pa dejal, da je o vsem obveščena policija. (NS)