oktober 27, 2021

Teharski gasilci ob stoletnici na Triglav

Prostovoljno gasilsko društvo Teharje letos obeležuje 100 let organiziranega delovanja. Tudi njim je pri organizaciji slavja zagodla pandemija koronavirusa, a so visoki jubilej v zadnjem letu počastili z več manjšimi dogodki, društvenim pohodom na Triglav in jubilejnim zbornikom.

Člani PGD Teharje so se ob 100-letnici podali na Triglav in tja ponesli tudi društveni zastavo in čelado. (Foto: PGD Teharje)

Teharski gasilci so, kot pravi predsednik PGD Teharje Gašper Poljko, na svojih prvih 100 let zelo ponosni. Zlasti, ker je društvo, kljub različnim družbenim in gospodarskim spremembam, tudi vojnam ter številnim osebnim preizkušnjam članstva društvo živelo, se razvijalo in uresničevalo svoje poslanstvo – pomagati ljudem. Ob tem so, kot pravi, ohranili ključne vrednote, čut do sočloveka, tovarištvo, pripadnost kraju in narodno zavest. Kar jih je združevalo doslej so se odločili zbrati v posebnem zborniku. Poljko razlaga:

Jubilej so počastili tudi s skupinskim pohodom članov društva na Triglav:



Na septembrski slovesnosti ob častitljivem jubileju, so v društvu še uradno prevzeli tudi orodno vozilo Volkswagen crafter, pri nabavi katerega sta jim pomagali tudi Gasilska zveza Celje in celjska občina. Kaj pa potrebe in želje za naprej?



Teharski gasilci so novemu voziluše uradno nazdravili to jesen.

Upajo, da bodo nov gasilski dom zgradili čim prej. Sicer pa je spodbudno, da se jim za članstvo in podmladek ni treba bati:

Kako pa se sicer spopadajo z aktualnimi izzivi, ki jih v večji meri kroji pandemija koronavirusa?

(NS)