julij 1, 2021

TIC Rimske Toplice tudi uradno zaživel

V Rimskih Toplicah so dobili nov Turistično informacijski center, s katerim želijo gostom bolje predstaviti destinacijo.

Novi TIC bo predstavil destinacijo in njene ponudnike. (Foto: Štajerski val)

Dopoldne so v Rimskih Toplicah tudi uradno odprli nov Turistično informacijski center, ki so ga zgradili v bližini Rimskih term in postajališča javnega sistema izposoje koles Kolesce. S centrom bo upravljal Center za šport, turizem, informiranje in kulturo STIK Laško. Kaj vse bo ponudil nov center v Rimskih Toplicah pa direktorica STIKa Laško Tina Belej:

Laški župan Franc Zdolšek dodaja, da so bili pri uresničevanju naložbe uspešni na razpisu LASa, o njej pravi še:

Verjame, da bo naložba še dodatno spodbudila turistično dejavnost kraja. Želijo si namreč, da bi turisti v prihodnje na destinaciji Laško, ostali dlje. Trenutno jih gostje obiščejo za največ tri dni, navadno ob vikendih. Poleti se, pravi Belejeva, čas bivanja podaljša tudi do pet dni. A si želijo, da bi se turisti pri njih odločali za daljše oddihe. Pri tem dodaja, da je vrhunec sezone pred vrati, o željah za poletne mesece pa:

Dodaja, da so bili lani zabeležili kar 41 odstotkov manj prenočitev kot leta 2019, našteli so jih skoraj 104.000, ob tem so bili na 12. mestu med destinacijami, kjer so gostje koristili turistične bone. (TMG)

 

Galerija slik