marec 28, 2022

Tudi na šmarski upravni enoti podaljšanje uradnih ur

Od danes je mogoče oddati vlogo za izdajo nove, biometrične osebne izkaznice. Ob tem v letošnjem letu številnim državljanom poteče veljavnost osebnih dokumentov, zato na upravnih enotah pričakujejo povečan obisk. Tako bodo ta teden upravne enote v vsej državi vloge sprejemale dva dodatna dneva. Ob tem zagotavljajo še posamezne dodatne uradne ure. Preverili smo, kako so se organizirali v Upravni enoti Šmarje pri Jelšah.

Številnim državljanom bo v tem letu potekla veljavnost osebnih dokumentov, preverite, kako je z vašimi. (Foto: Štajerski val)

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je skupaj z načelniki in načelnicami upravnih enot sprejel odločitev, da bodo v tem tednu zaradi pričakovanega porasta vlog za izdajo osebnih dokumentov na upravnih enotah dodatne uradne ure. Načelnica Upravne enote Šmarje pri Jelšah Jasna Junkar razlaga:

V šmarski upravni enoti, ki pokriva šest občin Obsotelja in Kozjanskega, pa bodo ob tem do konca junija zagotavljali še nekaj dodatnih terminov:

Prav tako bo naslednje tri mesece ob sredah uradne ure eno uro prej kot običajno, torej ob sedmih, začenjal tudi krajevni urad v Rogaški Slatini.

Kaj pa dodatne uradne ure na upravnih enotah pomenijo za zaposlene? Junkarjeva pravi:

A ker bo delovna le ena sobota, ni bilo težav zagotoviti kadra, ki bo na ta dan sprejemal vloge za osebne dokumente.

Ob tem velja poudariti še to, da vam osebne izkaznice, če je še veljavna, ni treba nemudoma zamenjati z novo, biometrično, če želite, pa jo lahko. Še več o biometričnih izkaznicah prisluhnite v našem pogovoru z načelnikom Upravne enote Celje Damjanom Vrečkom, TUKAJ. Ministrstvo za javno upravo pa je podrobnosti o biometričnih izkaznicah objavilo TUKAJ