julij 10, 2020

Tudi v Šentjurju odslej Kolesce

Po Šentjurju se lahko od danes popeljete z izposojenimi kolesi, pod okriljem sistema Kolesce. Uredili so pet postaj, skupaj je na voljo 22 koles, med njimi 10 električnih.

V Šentjurju je pet postajališč, eno od njih je pred občino, na Mestnem trgu. (Foto: Štajerski val)

Že nekaj časa je bilo v Šentjurju opaziti postaje s kolesi, danes je sistem tudi uradno zaživel. Župan Marko Diaci ob dopoldanski predstavitvi novosti povedal:

Za uporabo koles se je treba registrirati, kolesa lahko uporabljamo prek mobilne aplikacije ali prek fizične kartice. Regijski vodja operative za vzhod v podjetju Nomago, ki bdi nad sisitemom, Peter Jevšinek razlaga:



In cene?

Ob današnjem odprtju sistema Kolesce je na kolo sedel tudi župan Marko Diaci, ki je tudi sicer navdušen kolesar, te bo uporabljal za krajše opravke po mestu Šentjur.

Šentjursko Kolesce je sicer del sistema, v katerega je vključenih tudi več ostalih občin, tako da si lahko kolo sposodite v Šentjurju, vrnete pa ga na primer v Celju, Laškem ali celo Slovenskih Konjicah. Bo pa treba zdaj regijo še povezati s kolesarskimi stezami. Župan Diaci razlaga:

Tako o datumih izgradnje kolesarske steze od Šentjurja do Šmarja in Štor še ni mogoče govoriti. V samem mestnem jedru Šentjurja je občina sicer stezo že zgradila, prav letos je končala še zadnji del – od zdravstvenega doma do Mestnega trga, ta je bil že prej povezan z bloki na Cesti Miloša Zidanška. Zdaj je na vrsti kolesarska povezava do Hruševca, v srednjeročnem načrtu je steza do Dol, zatem še do Dramelj in Ponikve. (AD)

Galerija slik