oktober 10, 2019

Tuš celjski bolnišnici podaril oblačila za male bolnike

V Splošni bolnišnici Celje so se razveselili nove donacije. V Tednu otroka je celjski trgovec Tuš bolnišnico obdaril s 4.000 kosi oblačil za najmlajše bolnike, saj jim želijo vsaj nekoliko polepšati čas, preživet v bolnišnični postelji.

Tuševe donacije so se v Splošni bolnišnici Celje zelo razveselili. (Foto: Radio Štajerski val)

Z donacijo prihranek pri nabavi oblačil
Podjetje Tuš, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, številne dobrodelne projekte namenja otrokom. Takšna sta denimo Pričarajmo nasmeh, v sklopu katerega vsako leto na morje odpeljejo 500 otrok iz socialno ogroženih družin, ter sodelovanje pri Božičkovi tovarni daril, ki jo sicer organizira Humanitarno društvo Enostavno pomagam. Tokrat so se v Tušu odločili, da na pomoč znova priskočijo Splošni bolnišnici Celje. Podarili so ji 4.000 kosov otroških oblačil. Vodja korporativnega komuniciranja Anja Marjetič je ob današnji predaji donacije dejala:



Pisana oblačila za otroke, ki so na zdravljenju v celjski bolnišnici.

V celjski bolnišnici so bili nove donacije Tuša, pred časom so jim namreč podarili otroške igrače, zelo veseli. Verjamejo, da bo čas, preživet v bolnišnici, za otroke in njihove mamice vsaj malo prijetnejši. Direktorica celjske bolnišnice Margareta Guček Zakošek:

V celjski bolnišnici na leto na bolnišnično zdravljenje sprejmejo okoli 6.000 otrok, ob tem na svet prijoka še približno 1.700 novorojenčkov, zato je donacija še kako dobrodošla. Na leto sicer za oblačila za bolnike, tako odrasle kot otroke, namenijo okoli 100.000 evrov. (NS)