november 22, 2022

Usodni da bodo dahnili v lepši dvorani

Zaljubljenci v Slovenskih Konjicah bodo na skupno pot lahko stopili v povsem prenovljeni poročni dvorani. Ob tem smo preverili, kakšni so poročni trendi na območju konjiške upravne enote.

Tako izgleda obnovljena poročna dvorana. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Poročna dvorana v Slovenskih Konjicah stoji na Starem trgu. Olepšana želi popestriti utrip mesta in nuditi bodočim mladoporočencem možnost sklenitve zakonske zveze v sodobnejšem ambientu. Obnova je stala 90.000 evrov, od tega je 90 odstotkov primaknil Direktorat za stvarno premoženje Minsitrstva za javno upravo, ki bdi nad upravnimi enotami. Dela so potekala tri mesece, prinesla pa nove elektro instalacije, tlak, prav tako stavbno pohištvo. Izvedena so bila tudi slikopleskarska dela.

Ob tem nas je seveda zanimalo, kakšen je poročni trend na območju Upravne enote Slovenske Konjice. Načelnik Srečko Fijavž pravi, da so pred korono po več letih zaznali ponovno naraščanje število porok, opravijo jih med 90 in 120 letno. Mladoporočenci so nekoliko starejši kot pred leti, med 30 in 40 let imajo. Opravijo tudi eno do dve poroki istospolnih parov letno. Približno polovica parov, ki v Slovenskih Konjicah stopijo na skupno pot, se odloči za obred v uradni poročni dvorani. Odstotek se po obnovi dvorane utegne povišati. (ViP)

Galerija slik