november 29, 2021

V Bistrici ob Sotli bodo zamenjali 21 kilometrov vodovodnih cevi

Občini Bistrica ob Sotli in Brežice sta v petek v družbi okoljskega ministra Andreja Vizjaka na brežiškem gradu podpisali pogodbo o izvedbi projekta hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema. Projekt je v občini Bistrica ob Sotli vreden 2,7 milijona evrov, prinaša pa zamenjavo dobrih 21 kilometrov vodovodnih cevi in izgradnjo vodohrama Trebče. Dela bodo končana leta 2023.

Ob podpisu pogodbe na brežiškem gradu minister za okoje in prostor Andrej Vizjak, župan Brežic Ivan Molan, župan Bistrice ob Sotli Franjo Debelak in direktor izbranega izvajalca del HPG Brežice Nikola Marković. (Foto: občina Brežice)

Za boljšo in varčnejšo oskrbo s pitno vodo
Z izgradnjo hidravlično izboljšanega in nadgrajenega vodovodnega sistema s pripadajočimi objekti v skupni dolžini slabih 40 kilometrov bodo v občinah Bistrica ob Sotli in Brežice zagotovili boljšo pitno vodo za 3.256 prebivalcev, ki se oskrbujejo iz javnega vodovodnega sistema. V Bistrici ob Sotli si obetajo prenovo devetih odsekov vodovoda v skupni dolžini dobrih 21 kilometrov, uredili bodo vodna zajetja in sistem povezali s sosednjo občino Brežice, razlaga župan Franjo Debelak:

Zamenjava vodovoda je po besedah Debelaka nujna, saj so obstoječe, okoli 40 let stare vodovodne cevi zelo dotrajane, izpusti vode pa precejšnji. Vrednost celotnega projekta je 6,6 milijona evrov, od tega bo za bistriško občino na voljo 2,7 milijona evrov. Naložbo bodo financirali iz kohezijskega sklada Evropske Unije, državnega proračuna in proračuna obeh občin. Dela bodo zaključena v drugi polovici leta 2023, izvedlo jih bo podjetje HPG Brežice. (SP)

Povezane vsebine:
Evropski denar za preovo vodovoda v Bistrici ob Sotli
Bistrica ob Sotli: s sodelovanjem do novega vodovoda