februar 12, 2019

V Bistrici ob Sotli nova telovadnica s plezalno steno?

Občina Bistrica ob Sotli želi do leta 2022 zgraditi novo telovadnico z eno najvišjih plezalnih sten v Sloveniji. Za uresničitev zamisli bo po prvih ocenah treba zagotoviti okoli pet milijonov evrov.

Sedanja telovadnica v Bistrici ob Sotli je stara in premajhna. (Foto: OŠ Bistrica ob Sotli)

Sodobna telovadnica nuja
Nov, sodoben športni objekt v Bistrici ob Sotli je dolgoletna želja tamkajšnjih šolarjev in krajanov, saj so sedanji športni prostori pri bistriški osnovni šoli premajhni in ne ustrezajo več potrebam sodobnega časa. Na občini zato po besedah župana Franja Debelaka ocenjujejo, da bi bilo sedanjo telovadnico najbolj smiselno porušiti in zgraditi novo.

Sedanjo telovadnico je dodobra načel zob časa.

Plezalna stena najvišja v Sloveniji?
V sklopu telovadnice je v načrtu tudi plezalna stena, ki naj bi bila po napovedih župana ena najvišjih, če ne najvišja v Sloveniji. Po Debelakovih besedah so se za njeno izgradnjo odločili, ker je plezanje tako na Kozjanskem kot v Sloveniji vse bolj priljubljeno. Plezanje je postalo tudi olimpijska disciplina:

Kje natančno bo nova plezalna stena stala, še ni dorečeno. Si bodo pa na občini prizadevali, da bo omogočala kakovostno in vrhunsko vadbo tudi za najzahtevnejše plezalce.

5 milijonov evrov do leta 2022
Projekt izgradnje telovadnice je še v fazi idejne zasnove. Največji izziv bo po Debelakovih besedah zagotovitev denarja. Za uresničitev projekta bi namreč po prvih ocenah potrebovali okoli 5 milijonov evrov, kar je za občino zelo velik finančni zalogaj. In kako jih nameravajo zagotoviti?

Nova telovadnica v Bistrici ob Sotli namreč ne bo služila samo tamkajšnjim šolarjem in društvom, pač pa bo pomembna tudi za razvoj športnega turizma. Debelak napoveduje, da bo občina naložbo uresničila po etapah, predvidoma do leta 2022. (SP)