marec 12, 2018

V Celju bo zadišalo po pomladi, kavi in okusni hrani

Konec tedna bo na celjskem sejmišču v znamenju pomladi. Vrata namreč odpirajo pomladni sejmi Flora, Poroka in Altermed. Že tradicionalno se jim pridružuje čebelarski dogodek ApiSlovenija, letos prvič pa bosta spomladansko sejemsko dogajanje zaokrožila festivala kave in kulinarike.

Dogajanje na letošnjih pomladnih sejmih so predstavili (od leve proti desni): Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma, Polona Marovt, vodja projekta spomladanskih sejmov, Nina Ermenc Pangerl, vodja Festivala kave Slovenija in ApiSlovenija ter Simon Ogrizek, predsednik Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. (Foto: Radio Štajerski val)

Za vsak okus nekaj
Pomladni sejemski četverček bo letos prvič dva dni, v soboto in nedeljo. Minula leta se je začel že v petek in trajal tri dni. Organizatorji so na pobudo razstavljavcev, ki so ugotavljali, da jih večina obiskovalcev obišče v soboto in nedeljo, dogajanje prestavili na vikend. Letos so pomladnemu sejemskemu dogajanju prvič dodali še festival kulinarike Kulinart in festival Kave Slovenija. V družbi Celjski sejem zato, kljub zmanjšanju sejemskih dni, računajo na 10 do 20 odstotkov več obiskovalcev. Na vseh sejmih skupaj se bo 17. in 18. marca sicer predstavljalo okoli 480 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Poleg njihove bogate ponudbe pa bodo obiskovalcem na voljo tudi različne delavnice, svetovanja in strokovna predavanja. Obetajo se razstave cvetja, bogat bo nabor različnih rastlin in vrtnin, opreme za vrtnarjenje in cvetličarstvo, govora bo o zdravem načinu življenja in hrani, obiskovalci bodo lahko uživali v različnih modnih revijah, na svoj račun pa bodo prišli tudi mladoporočenci, ki bodo na celjskem sejmišču lahko izvedeli vse o letošnjih trendih in tako dobili idejo za najpomembnejši dan svojega življenja. Vse podrobnosti o pomladnih sejmih in ponudbi najdete TUKAJ. (NS)