januar 15, 2019

V Celju prvi sejem za kmetovalce in gozdarje

Novo leto je v družbi Celjski sejem prineslo nov strokovni sejem. Prvi Agritech je namenjen predstavitvi kmetijske in gozdarske mehanizacije. Več kot 200 blagovnih znamk in novosti bo predstavljalo 62 razstavljavcev. Obetajo se tudi strokovni dogodki in predavanja, v veliki meri posvečeni mladim.

Na sejmu Agritech bo več kot 200 blagovnih znamk s področja kmetijske in gozdarske mehanizacije predstavljalo 62 razstavljavcev, nekateri tudi iz naših krajev. (Foto: Radio Štajerski val)

O ponudbi in aktualnih izzivih
Pobudo za sejem Agritech je dalo Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije. Po besedah Anžeta Šinkovca so se za to odločili, ker so v združenju pogrešali resen strokovni kmetijski sejem. Ob tem pravi:

In katere novosti na področju kmetijske in gozdarske tehnike in opreme bodo na ogled? Vodja sejma Renata Košenina našteva:



V ponudbi bodo tudi različna semena, gnojila, škropiva ter dodatna oprema za kmete, sadjarje in vinogradnike. Štiridnevni sejem, ki se bo na Celjskem sejmišču začel 30. januarja, bodo spremljali tudi dogodki in predavanja s področja kmetovanja. Poseben poudarek bo na mladih, ki bodo nekoč stopili na čelo kmetij. Mlade v ospredje postavlja tudi Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike, ki bo predstavilo 17 štipendij. Razpisali so jih za bodoče serviserje in prodajalce kmetijske mehanizacije, ki jih na trgu delovne sile primanjkuje. Žiga Kršinar iz združenja pravi:

Prvi sejem Agritech prinaša še okroglo mizo z evropskim poslancem Francem Bogovičem, kjer bo govora o e-strojnih krožkih, pametnih vaseh in preciznem kmetijstvu. Posvetili se bodo tudi varnosti pri delu v kmetijstvu in gozdarstvu, posledicam ujm v gozdovih in pomenu intenzivnejšega gospodarjenja v slovenskih gozdovih. Podrobnejši program strokovnega sejma, ki bo na celjskem sejmišču od 30. januarja do 3. februarja, najdete TUKAJ. (NS)