marec 3, 2020

V Celju položili temeljni kamen za več kot 140 novih stanovanj

V Dečkovem naselju v Celju so to dopoldne položili temeljni kamen za gradnjo nove stanovanjske soseske DN 10. V naslednjih dveh letih bo zraslo šest večstanovanjskih objektov, v njih bo 142 novih stanovanj, prav tako garažna hiša s 150 parkirnimi mesti.

Začela se bo prva etapa gradnje nove soseske. (Foto: Radio Štajerski val)

Gradili bodo v dveh etapah
Soseska DN 10 je skupna naložba Mestne občine Celje in družbe Nepremičnine Celje. Gre za največji projekt celjske občine na področju stanovanjske politike v zadnjih dveh desetletjih. Podžupanja Breda Arnšek:

Stanovanjska soseska bo zrasla ob Cesti v Lokrovec, v bližini enote Mehurček Vrtca Zarja. Gradnja bo v dveh etapah, pri čemer direktor Nepremičnin Celje Primož Brvar razlaga:



Komunalna infrastruktura je že zgrajena.

Stanovanja bodo zgolj za najem
Skupaj bo tako v Celju čez dve leti na voljo 142 novih stanovanj, ki bodo najemniška in jih ne bo mogoče kupiti. Kljub temu z naložbo ne bodo mogli pokriti vseh potreb po neprofitnih stanovanjih v celjski občini. Brvar pravi:

V Celju je bilo na zadnjem javnem razpisu za neprofitna stanovanja od 600 vlog uspešnih 490 upravičencev, ki skupaj s svojimi družinami štejejo več kot 1.000 Celjanov. Celotna vrednost projekta soseske DN 10 za Mestno občino Celje in Nepremičnine Celje je 16,5 milijona evrov, od tega 5,7 milijona evrov sofinancirata država in Evropski sklad za regionalni razvoj. (NS)

Temeljni kamen za novo sosesko so položili (od leve proti desni): podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, direktor podjetja Nivo Eko Klemen Senič, direktor podjetja Remont Matjaž Pavčič in direktor Nepremičnin Celje Primož Brvar.