junij 17, 2022

V Dobju odpirajo novo obrtno cono in igrišče na mivki

Občina Dobje bo to nedeljo na slavnostni seji s podelitvijo občinskih priznanj in kratkim kulturnim programom obeležila občinski praznik. Ob tej priložnosti bo občina proslavila tudi 30-letnico Osnovne šole Dobje, slavnostno bo odprla tudi novo obrtno cono Zgornje Brezje in igrišče za odbojko na mivki.

Takšno je novo igrišče za odbojko na mivki pri OŠ Dobje. (Foto: občina Dobje)

Največja naložba urditev obrtne cone Brezje
Za občino Dobje je aktivno naložbeno obdobje, v katerem so v sodelovanju z državo izvedli niz za občane in občanke pomembnih investicij. Od zadnjega občinskega praznika, ki so ga v Dobju zaradi omejitvenih ukrepov ob epidemiji novega koronavirusa praznovali pred dvema letoma, je občina po navedbah župana Franca Leskovška izvedla energetsko sanacijo in obnovo kulturnega doma, obnovo poslovilne vežice in ureditev ograje okoli pokopališča, vlagala je tudi v cestno infrastrukturo. V zadnjem letu pa je občina bo besedah župana sofinancirala izgradnjo pločnika z obnovo javne razsvetljave v Stranicah in sodelovala pri obnovi treh mostov na regionalni cesti, pri kateri je bila sicer glavni investitor Direkcija RS za infrastrukturo. Največja naložba pa je bila približno 700 tisoč evrov vredna ureditev Obrtne cone Brezje, za katero so si v Dobju prizadevali že vrsto let, razlaga župan Leskovšek.


Na občini so prostor za poslovno dejavnost zagotovili ob cesti Dobje – Planina, kjer bo obrtnikom in podjetnikom na sedmih parcelah na voljo okoli tri hektare površin, namenjenih za mirno dejavnost. Naložbo, s katero želijo vzpodbuditi razvoj gospodarstva, bodo odprli na nedeljski otvoritveni slovesnosti ob 13.30.


Ob obrtni coni je občina uredila tudi novo cestno infrastrukturo. (Foto: občina Dobje)

Pri šoli novo igrišče za odbojko na mivki
Občina Dobje je ob tem letos poskrbela še za sanacijo vrtca, vlagala je v vodovodno omrežje, saj je 10 gospodinjstev v občini dobilo dostop do javnega vodovoda, uredila pa je tudi igrišče za odbojko na mivki v Dobju, še izpostavlja Leskovšek.


Slavnostna otvoritev igrišča na mivki bo v soboto ob 16. uri, ko na igrišču pri Osnovni šoli Dobje pripravljajo tudi turnir v odbojki na mivki. Slavnostna seja občine Dobje in praznovanje ob 30-letnici osnovne šole Dobje s podelitvijo priznanj in kratkim kulturnim programom pa bo v nedeljo ob 15. uri. (SP)


Novo igrišče na mivki pri Osnovni šoli Dobje bo služilo šolarjem in ostalim občankam in občanom. (Foto: občina Dobje)