september 2, 2020

V Glasbeni šoli Celje so se razveselili novih prostorov

Novo šolsko leto se je včeraj začelo tudi v glasbenih šolah. Prvi šolski dan je bil prav poseben v Glasbeni šoli Celje, saj so slovesno odprli nove prostore, ki bodo rešili dolgoletno prostorsko stisko.

Trak sta ob odprtju novih prostorov prerezala ravnatelj Glasbene šole Celje Simon Mlakar in celjski župan Bojan Šrot. (Foto: MOC)

Deset novih učilnic in orkestralna dvorana
Glasbena šola Celje se je zaradi povečanega vpisa otrok s prostorsko stisko soočala več let. Na pomoč je šoli, v kateri se v novem šolskem letu v vseh programih izobražuje 844 učencev in dijakov, priskočila Mestna občina Celje, ki je lani odkupila del stavbe na Glavnem trgu 12, ki se stika z matično šolo. Za to je odštela nekaj manj kot 600.000 evrov. Z obnovo prostorov, ki je stala 218.000, pri čemer je celjska občina prispevala 100.000 evrov, je Glasbena šola Celje pridobila 469 kvadratnih metrov novih površin. V novem delu so stene in stropovi akustično obdelani, poleg desetih učilnic pa so v njem tudi orkestralna dvorana in ostali spremljajoči prostori. V Celju so sicer pred dvema letoma praznovali 110 let javnega glasbenega šolstva v Celju in hkrati 25 let srednjega glasbenega izobraževanja. Prepričani so, da bodo z novo pridobitvijo omogočili še kakovostnejše pogoje za glasbeno izobraževanje. (NS)