avgust 10, 2022

V konjiškem Lambrechtovem domu polne postelje tudi v novem prizidku

Konjiški dom starejših, Lambrechtov dom, je bogatejši za prizidek, namenjen začasnemu bivanju starejših. Uradnega odprtja še niso pripravili, so pa vse postelje to poletje že polne. O pridobitvi, epidemiološki in kadrovski situaciji ter pričakovanjih pred jesenjo smo se pogovarjali z direktorico Ireno Vozlič Stjepčević.

Gradnja prizidka k Lambrechtovemu domu se je začela lansko poletje. (Foto: Radio Štajerski val)

Julija lani, v letu, ko je Lambrechtov dom v Slovenskih Konjicah praznoval 150. letnico, so ob domu zabrneli delovni stroji. Začela se je gradnja prizidka za začasne namestitve starejših. Gradnja je bila končana po načrtih, danes so vse postelje že polne. Direktorica Irena Vozlič Stjepčević:



V prizidku za začasne namestitve je 13 postelj, vse so to poletje trenutno že polne.
Naložba je stala okoli 1,3 milijona evrov, pri čemer so iz evropskega sklada pridobili 700.000 evrov sofinanciranja, razliko pa je prispeval dom sam. Kako pa je s čakalnimi dobami za sprejem v dom, tako za stalno bivanje kot za začasno namestitev?



Kakšna pa je kadrovska situacija? Bi še potrebovali kakšen dodaten par rok?



V zadnjih tednih v splošni populaciji znova narašča število okuženih s covidom-19. Kako je v Lambrechtovem domu in kakšna so pričakovanja pred jesenjo?

Irena Vozlič Stjepčević ob tem dodaja, da se v poletnem času v domu trudijo zagotavljati čim bolj sproščen utrip. Nošnja mask v zaprtih prostorih za obiskovalce je trenutno glede na veljavna določila priporočena, ne pa obvezna. (NS)