november 21, 2018

V konjiški, vitanjski in poljčanski občini še brez zmagovalcev

V občinah Slovenske Konjice, Vitanje in Poljčane bodo volivci šli ponovno na volišče, saj nihče od županskih kanddidatov v teh občinah ni prejel večinske podpore. Darko Ratajc ali Miran Gorinšek? Slavko Vetrih ali Mirko Polutnik? Stanislav Kovačič ali Tomaž Kokot? Odgovori bodo znani 2. decembra.

Županski kandidati v konjiški, vitanjski in poljčanski občini si želijo tudi 2. decembra čim višjo volilno udeležbo. Foto: Radio Štajerski val

Vsi upajo na zmago
V občini Slovenske Konjice sta se med tremi kandidati v drugi krog uvrstila Darko Ratajc in aktualni župan Miran Gorinšek. Izzid je bil tesen, razlike je le okoli 2 odstotka. Darko Ratajc je prejel nekaj več kot 38-odstotno podporo. Za naš radio je povedal, da je podpore vesel, in dodal, da volilne kampanje ne namerava stopnjevati:

Miran Gorinšek je prejel približno 36 odstotkov oddanih glasov. Z rezultatom je zadovoljen, saj meni, da sta bila oba protikakndidata močna, predvsem pa zato, ker se ga Konjičanke in Konjičani po treh mandatih očitno še niso naveličali:

Za županovanje v konjiški občini se je potegoval tudi poslanec Slovenske demokratske stranke Bojan Podkrajšek, ki je prejel le približno 25-odstotno podporo.

Levo Darko Ratajc, desno Miran Gorinšek

Razplet bomo z zanimanjem spremljali tudi v Poljčanah, kjer se bo ponovil županski dvoboj izpred štirih let. Za glasove volivcev se bosta sper potegovala akutalni župan Stanislav Kovačič in Tomaž Kokot. V prvem krogu je najvišjo, in sicer nekaj več kot 45 odstotno podporo prejel Kovačič, ki si v prihodnjih dneh želi predvsem bolj kulturno volilno kampanjo:

Tomaž Kokot je prejel skoraj 38 odstotkov glasov. Za županovanje v poljčanski občini se je potegovala tudi Maja Bračko, podporo ji je izreklo 17 odstotkov občanov, ki so prišli na volitve.

Levo Stanislav Kovačič, desno Tomaž Kokot

Vitanjčani bodo 2. decembra znova izbirali med Slavkom Vetrihom in Mirkom Polutnikom. Spomnimo, da je Slavko Vetrih moral leta 2014 županovanje predati Mirku Polutniku. Toda Vetrih je tokrat med štirimi kandidati prejel najvišjo, skoraj 39-odstotno podporo. Za naš radio je med drugim povedal:

 Približno 12 odstotkov manj kot Veterih je prejel sedanji župan Mirko Polutnik, ki je z rezultatom zadovoljen, saj upa, da bo končna zmaga njegova:

Sta si pa še dva Vitanjčana želela županovanja. Andraž Pogorevc je prejel skoraj 22 odstotkov glasov, Simona Golenač pa nekaj manj kot 14 odstotkov.

Levo Slavko Vetrih, desno Mirko Polutnik

Kot smo že poročali, bo drugi krog volitev tudi v občini Šmarje pri Jelšah, kjer je bilo še posebej tesno, več o tem preberite TUKAJ. Na Štajerskem valu bomo tudi 2. decembra zvečer v živo spremljali preštevanje glasov in že zdaj vas vabimo v našo družbo. Da se boste lažje odložili, pa prihodnji teden popoldne pripravljamo soočenja županskih kandidatov. (BF)