januar 4, 2020

V Kozjanskem parku vse več obiskovalcev

Kozjanski park je v letu 2019 obiskalo preko 35 tisoč gostov, kar je petino več kot leto prej. Dober obisk pripisujejo sodelovanju in povezovanju z ostalimi turističnimi subjekti na zavarovanem območju.

Utrinek z Grajskega ŽIV ŽAV-a na gradu Podsreda. (Foto: Kozjanski park)

Najbolj priljubljen je grad Podsreda
Število obiskovalcev Kozjanskega parka se je v letu 2019 v primerjavi z letom 2018 povečalo za petino, na nekaj več 35 tisoč gostov. „Že po tradiciji je bil najbolj obiskan grad Podsreda, v letu 2019 ga je obiskalo preko 13 tisoč ljudi. Veliko zanimianja je tudi za trg Podsreda, predvsem v času Praznika kozjanskega jabolka. Ocenjujemo, da je prireditev, s katero se tradicionalno poklonimo visokodelbelnim travniškim sadovnjakom, lani obiskalo preko 20 tisoč obiskovalcev,“ razlaga Valerija Slemenšek iz Kozjanskega parka.

Povezujejo se z VISIT Podčetrtek
Direktorica JZ Kozjanski park Mojca Kunst je prepričana, da je vse večji obisk rezultat nadgradnje vsebin ter sodelovanja in povezovanja z ostalimi turističnimi subjekti na zavarovanem območju. "Letos smo okrepili sodelovanje z VISIT Podčetrtek, z občino Kozje smo na gradu Podsreda zaposlili turističnega informatorja, prav tako smo v jeseni z občino Kozje, VISIT Podčetrtek in Razvojno agencijo Savinjske regije organizirali Grajski ŽIV ŽAV, ki je bil zelo dobro obiskan, v jeseni smo imeli tudi odprto kuhinjo na gradu Podsreda,“ razlaga Kunstova in dodaja, da je Kozjanski park prepoznaven tudi po Glasbenem poletju na gradu Podsreda, od lanske jeseni pa številne obiskovalce privablja tudi nova Grajska pot od trga do gradu Podsreda. (SP)

POVEZANE VSEBINE:
600 tisočakov za ohranitev žabic na Kozjanskem
Po novi grajski poti v Podsredi