april 21, 2022

V Kozjem bodo dobili dom starejših

S položitvijo temeljnega kamna so v Kozjem simbolično obeležili začetek gradnje težko pričakovanega doma starejših občanov. Naložba bo stala okoli 6 milijonov evrov, financira jo država. Dom, v katerem bo prostora za 49 starostnikov, bo prve obiskovalce sprejel leta 2024. Projekt prinaša tudi okoli 25 novih delovnih mest.

Minister za delo Janez Cigler Kralj, županja občine Kozje Milenca Krajnc in direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel ob položitvi temeljnega kamna za nov dom upokojencev v Kozjem. (Foto: Radio Štajerski val)

V Kozjem je bilo danes zelo slovesno. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, županja občine Kozje Milenca Krajnc in direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah so pri Zdravstveni postaji Kozje položili temeljni kamen za gradnjo novega doma starejših občanov. Naložba je vredna okoli 6 milijonov evrov. Dom v Kozjem bo deloval kot dislocirana enota Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, sprejel bo 49 starostnikov, nudil pa bo tudi kratkotrajno dnevno in nočno varstvo, razlaga direktorica Gordana Drimel:

Dom upokojencev Kozje je bil po navedbah Drimlove umeščen v nacionalne razvojne programe, večina sredstev je tako zagotovila država. V primeru povišanja stroškov gradbenih del zaradi negotovih razmer na trgu gradbeništva pa bo razliko kril Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah.

Po desteletju zanemarjanja vlaganj v institucionalno varstvo starejših bo izgradnja novih domov pomemben korak za boljšo oskrbo starejših, je ob začetku pomembne naložbe izpostavila direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel. (Foto: Radio Štajerski val)

Županja občine Kozje Milenca Krajnc je ob položitvi temeljnega kamna dejala, da bodo z gradnjo doma v Kozjem starejšim omogočili, da preživijo jesen svojega življenja v domačem kraju. Hkrati je poudarila, da bo izgradnja novega doma svojevrstna naložba v prihodnost Kozjega in okolice. Dom upokojencev bo namreč dodatna naložba v razvoj občine tudi v smislu zagotavljanja novih delovnih mest, ki so še en pomemben vidik zastavljenega projekta. Odprtje novega doma bo namreč občini Kozje prineslo okoli 25 novih delovnih mest, napoveduje županja.

Nov dom upokojencev v Kozjem, ki bo pomemben korak k boljši oskrbi starejših, bo po napovedih županje prve obiskovalce sprejel leta 2024. Nekaj utrinkov iz slovesnosti najdete v spodnji fotogaleriji. (SP)

Galerija slik