marec 30, 2022

Na cesti skozi Kozje bo nastalo krožišče

V občini Kozje nadaljujejo urejanje prometne infrastrukture. V polnem teku je rekonstrukcija ceste med Podsredo in Železnim, kjer nastaja tudi prva kolesarska steza v občini. Hkrati začenjajo gradnjo krožišča v naselju Kozje, kjer so v načrtu tudi novi pločniki, parkirišča in kolesarske povezave. Dela bodo stala nekaj več kot 4,2 milijona evrov.

Zaradi gradnje krožišča in druge prometne infrastrukture bo v naselju Kozje predvidoma do konca novebra 2022 spremenjen prometni režim. (Foto: Google map)

Med Podsredo in Železnim kmalu lepša cesta s kolesarsko stezo
V občini Kozje v sodelovanju z državno Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo trenutno izvajajo tri večje prometne naložbe. Prva je izgradnja kolesarske steze na relaciji Podsreda-Železno, v dolžini kilometra in pol. S projektom bodo po besedah kozjanske županje Milence Krajnc dobili prvo kolesarsko stezo v občini Kozje. "370 tisoč evrov vreden projekt je tik pred asfaltiranjem. V polnem teku pa je na relaciji Podsreda-Železno tudi rekonstrukcija ceste in sanacija posedkov v dolžini dveh kilometrov. Projekt je vreden 2,5 milijona evrov in je v glavnini financiran s strani državne direkcije za infrastrukuro, ob sofinanciranju občine,“ razlaga županja in dodaja, da gradbinec trenutno izvaja rekonstrukcijo ceste in gradnjo brežin za stabilizacijo ceste.


Celovita obnova ceste v Podsredi. (Foto: Jernej Šulc)

Krožišče v Kozjem do novembra 2022
Tretji večji prometnik projekt, ki ga trenutno izvajajo v občini Kozje, pa je ureditev krožišča v naselju Kozje. Projekt je že v fazi pripravljalnih del vključno z pripravo zapore ceste. Ta projekt bo po navedbah županje obsegal gradnjo nadomestnega mostu pri Petrolu, gradnjo krožišča in gradnjo parkirnih mest pri večnamenskem centru vključno z gradnjo pločnikov in kolesarskih povezav z navezavo krožišča pri obrtno-poslovno-obrtni coni. Zaradi del bo v Kozjem vse do konca novembra 2022, ko je predviden zaključek del, spremenejn prometni režim, pojasnjuje županja in vse udeležence v prometu prosi za razumevanje.

Podrobneje o delni in popolni zapori občinskih cest zaradi gradnje krožišča v Kozjem izveste TUKAJ. Celotna vrednost tega projekta znaša okoli 1,4 milijona evrov. Občina Kozje sofinancira projekt v višini 258.000 evrov, in sicer za ureditev komunalnih vodov in ureditev parkirnih mest pri večnamenskem centru, še pojasnjuje županja Milenca Krajnc. (SP)

PODOBNE VSEBINE:
V občini Kozje bodo dobili prvo kolesarsko stezo