maj 3, 2021

V lov na legende v Celje

V Celju se lahko podate na avanturo po ulicah v mestnem jedru. MCC Hostel, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra je zasnoval interaktivno doživetje, kjer boste stopili v čevlje celjskih legend in raziskali njihove poti po mestnih ulicah.

V Celju se lahko podate na interaktivno pustolovščino po celjskih mestnih ulicah in spoznavate celjske legende. (Foto: Radio Štajerski val)

Lov na legende je zastavljen tako, da usmerja igralce po mestnih ulicah in jim omogoči, da se vrnejo v preteklost in sledijo mitom in legendam iz bogate zgodovine mesta. Interaktivno doživetje se začne pred vhodom v MCC Hostel, svojo pot pa nadaljuje po mestnih ulicah, kjer s pomočjo namigov in QR kod igralci sklenejo krog okoli mestnega jedra in raziščejo vse znane in še neznane zgodbe v mestu. Igra je primerna za ljudi vseh starosti in je namenjena tako domačinom kot obiskovalcem, ki bi radi mesto doživeli na drugačen način, z njeno pomočjo pa si ogledali tudi vse glavne znamenitosti Celja. O Lovu na legende se je z vodjo MCC Hostla Klemnom Sagadinom pogovarjala Jasmina Levičar. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (NS)