december 21, 2020

V Makolah nova šolska kuhinja z jedilnico

Makolskim šolarjem ne bo več treba malicati v razredih, saj so dobili sodobno jedilnico s prenovljeno kuhinjo. Novosti so se razveselili tudi številni zunanji odjemalci kosil. Nova pridobitev je vredna okoli pol milijona evrov, plačala jo je občina. 

Zaposleni bodo imeli v novi kuhiji boljše pogoje dela. (Foto občina Makole)

V novi jedilnici bo hrana slajša, za kuharje boljši pogoji dela
Občina Makole kljub negotovim časom v letošnjem poletju in jeseni uresničila več kot 10 let trajajoča prizadevanja po prenovi šolske kuhinje z jedilnico na OŠ Anice Černejeve Makole. Na šoli so celovito prenovili skoraj vse kletne prostore. Zraven novo opremljene kuhinje, ki bo omogočala sodoben način priprave in postrežbe hrane, so pridobili pravo jedilnico z 92. sedeži. Učencem zdaj ne bo več treba malicati v razredih, ne skriva zadovoljstva ravnateljica Silva Samastur

Z izvedbo naložbe so po besedah ravnateljice zelo zadovoljni, saj so med drugim ohranili funkcionalno namembnost kletnih prostorov, ki bi jih tako ali drugače morali obnoviti. Hkrati so veseli, da lahko omogočijo zaposlenim v kuhinji okolje, kjer bodo lahko opravljali svoje delo brez improviziranja. »Kuhinja je sodobno opremljena, jedilnica pa s toplimi barvami kar vabi, da sedemo in v miru zaužijemo obrok. Učencem nudimo zajtrke, malice in kosila. V kuhinji se pripravlja tudi malica za zaposlene, nudimo pa tudi možnost naročila kosil za zunanje odjemalce,« razlaga Samasturjeva:

 

Nova jedilnica zaradi epidemije novega koronavirusa še čaka na učence (Foto: občina Makole)

Na šoli skrbijo, pravi Samasturjeva, da je hrana raznovrstna in zdrava, kar v veliki meri vpliva na zdravje in dobro počutje vseh. Odprtje nove šolske kuhinje in jedilnice v teh negotovih časih je za Makolčane res velik dogodek. Čakajo le še na učence, ki se zaradi epidemije novega koronavirusa še vedno šolajo od doma. Uradno odprtje kuhinje je zato prestavljeno na lepše čase. Naložba je stala pol milijona evrov, plačala jo je občina Makole. (SP)

Galerija slik