V nedeljo na Jožefovo v Šempeter

15.03.2019

Utrinek z Jožefovega 2016 v Bistrici ob Sotli. (Foto: Radio Štajerski val)

V Bistrici ob Sotli bo v nedeljo tradicionalno Jožefovo z zanimivim programom za vso družino. Letošnja novost bo Kuhinja pod kozolcem, sprehodili se bomo lahko po tradicionalnem sejmu starih obrti, spoznali čare uličnega gledališča in zaplesali ob zvokih žive glasbe, pričakujejo tudi starodobnike.

Poleg golaža tudi ostale dobrote
V Bistrici ob Sotli so v času okoli Jožefovega vrsto let pripravljali prireditev Jožeki kuhajo golaž. Organizator, Gostišče Šempeter, se je letos umaknil iz organizacije dogodka, zato tekmovanja v kuhanju najbolj izvirnega in okusnega golaža letos ne bo. Bo pa Kuhinja pod kozolcem, ki jo je pod svoje okrilje vzela občina Bistrica ob Sotli s tamkajšnjimi lokalnimi društvi. V kuhanju različnih dobrot se bo letos pomerilo 11 ekip, dišalo pa ne bo le po golažih, temveč tudi po enolončnicah, kisli juhi, palačinkah in drugih jedeh, napoveduje Gašper Rainer iz bistriškega turističnega društva. Podobno kot v minulih letih se bomo na Jožefovem tudi letos sprehodili po sejmu domače obrti in izdelkov, obetajo se ulično gledališče in animacije za otroke, zaigrala bo Godba Orlica, na ogled bo razstava Društva kmetic Ajda, pričakujejo tudi starodobnike z bistriškega Tomos tima Sokoli, na raziskovanje Bistrice ob Sotli in okolice pa se bomo lahko letos popeljali kar s konjskimi kočijami. Zaželjeno je, da se obiskovalci Jožefovega tudi letos oblečete v vintage stil. Več o prireditvi, na kateri pričakujejo obiskovalce od blizu in daleč, je Gašper Rainer razkril v pogovoru s Karmen Šemrl. (SP)



Gašper Rainer o Jožefovem




Štajerski val v sliki