julij 18, 2019

V Obsotelju in na Kozjanskem višje komunalne položnice

V občinah Obsotelja in Kozjanskega, kjer za komunalne storitve skrbi OKP Rogaška Slatina, bodo zneski na položnicah, ki jih boste v nabiralnike dobili avgusta, višji kot doslej. Dvignile so se namreč cene oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih voda ter zbiranja in odvoza odpadkov.

Nove cene so začele veljati 1. julija, kar pomeni, da bodo višje položnice, ki jih bodo uporabniki prejeli avgusta. (Foto: Radio Štajerski val)

Podražitev odvisna od storitev 
Dvig cen storitev javnega komunalnega podjetja OKP Rogaška Slatina, ki so ga v minulih mesecih potrdili občinski sveti občin ustanoviteljic javnega podjetja, je začel veljati 1. julija. To pomeni, da bodo uporabniki v šestih občinah upravne enote Šmarje pri jelšah, pa tudi v občini Poljčane, višje položnice dobili v avgustu. Direktor OKP Rogaška Slatina Bojan Pirš o razlogih za podražitev pravi:

Podražitev je sicer za uporabnike zelo različna, odvisna je od storitev, ki jih koristijo gospodinjstva. Pirš navaja nekaj primerov:

Za koliko bodo višje položnice, je torej odvisno od storitev, ki jih koristijo uporabniki, pri čemer Pirš dodaja:

Pirš pri tem pravi še, da so nove cene izračunane tako, da pokrijejo zgolj stroške poslovanja javnega komunalnega podjetja, dobička pri tem ni. V primeru, da bodo cene goriva, električne energije in ostali stroški ostali na ravni kot doslej, dodatnih podražitev ne pričakuje. (NS)