februar 25, 2021

V Oplotnici vlaganja v asfaltiranje cest

Občina Oplotnica se pri naložbenih vlaganjih v predlogu letošnjega proračuna osredotoča na ceste, ki so še makadamske ali močno dotrajane. Letos se bodo lotili prenove 20 odsekov.

V Občini Oplotnica bodo obnovili 11 kilometrov cest. (Foto: Google)

Občinski svetniki občine Oplotnica bodo prihodnji mesec dokončno sprejemali proračun za to leto. Kot pravi župan Matjaž Orter, predlog predvideva za 4 milijone in 600 tisoč evrov prihodkov in prav toliko odhodkov. Dodaja, da bo velik del odhodkov namenjen tekočim dejavnostim vrtca. V naložbenem delu pa prednjači urejanje cest, javnih poti in lokalnih cest. Tako bodo asfaltirali 11 kilometrov zdaj še makadamskih ali močno dotrajanih cest. Za posodobitev 20 odsekov cest bodo namenili 700 tisoč evrov. Med njimi Orter izpostavlja:

Tako bodo prenovili odseke Gorica–Potočnik, Prešernova cesta do prehoda, Strma ulica, Čadram–pokopališče, Oplotnica–Sitar, Sebunk–Doberšek, Raskovec 50, Prihova–Šega, Prihova–Raskovec od hiš Straža 11 do odcepa, Straža–Zadek, Straža 7, Okoška vas od hiš 9 do 18b, Okoška gora–Vuk, Okoška gora–Cure, Sujek do hiš, Lačna gora 43, Koritno–Črešnar–Ravnjak, Koritno–Gričnik–Obrovnik, javna cesta Pobrež–Hojnik in odsek Čadram–Straža–Oplotnica od hiš Čadram 48 do hiš Zlogona gora 7 in Pobrež-Brdo.

Kot pravi Orter, so ceste na vrsto prišle po osmih letih naložb v šolstvo in predšolsko vzgojo ter kulturno dediščino. V minulih letih so namreč obnovili in dogradili Osnovno šolo Pohorskega bataljona Oplotnica, prenovili zdravstveni dom v Oplotnici, zgradili nov vrtec v Oplotnici, uredili prostore za kulturni dom v Oplotnici ter obnovili graščino v Oplotnici.

Od ureditve cest, ki bodo po obnovi asfaltne, si obetajo predvsem cenejše letno vzdrževanje. Zato bodo po Orterjevih napovedih podobne naložbe uresničevali tudi prihodnje leto. (TMG)