april 4, 2018

V Podčetrtek na vino in čokolado

V Podčetrtku bo prvo soboto v maju 4. Festival vina in čokolade. Organizatorji znova napovedujejo veliko priložnosti za vinsko čokoladne pregrehe, dobro družbo in zabavo.

Organizacijski odbor: direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But, župan Podčetrtka Peter Misja, direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja, Janez Žagar, Karmen Cvirn iz MKTD Mlade strune in vodja prodaje v Hiši vin Emino Matija Jagrič.

60 razstavljalcev
Festival vina in čokolade v Podčetrtku je že trikrat postregel s samimi presežki in organizator Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ obljublja, da tudi četrtič ne bo nič drugače. Po napovedih direktorja Boštjana Misje bo na festivalu 5. maja v večnamenski športni dvorani Podčetrtek 60 razstavljalcev, od tega bo 40 odstotkov čokoladnic in 60 odstotkov vinarjev, nekaj prostora bodo namenili tudi »domačemu kotičku«, kjer se bodo prestavljali rezbar, brusilec stekla …  Festivalno dogajanje, ki ga organizirajo skupaj z občino Podčetrtek, MKTD Mlade strune in sponzorjema, Hišo vin Emino in Čokoladnico Olimje, bo spremljal tudi zanimiv celodneven zabavno-glasbeni program.

Novost: modna revija
Med glavnimi novostmi tokratnega festivala Misja izpostavlja modno revijo s tremi hodi na temo vina in čokolade mlade šmarske kreatorke Vide Bračun. Festival bodo spremljale otroške čokoladne delavnice, umetniški in lepotilni kotiček ter zabavno-glasbeni program z nastopom Alye z bendom in trubačev iz Divače, obiskovalci bodo lahko tudi letos tekli na dobrodelnem Debrinem teku za Metulje Hrabrega srca, prav tako bodo na prireditvi razglasili najboljše županovo vino.

Turistični vlakec do Olimja in nazaj
Bodo pa v Podčetrtku festival izkoristili tudi za promocijo okoliških zanimivosti, zato bo ta dan med Podčetrtkom in Olimjem turistom na voljo tudi turistični vlakec. "Prireditev daje pečat našemu vinu in naši čokoladi, predvsem pa našemu kraju, ki je čedalje bolj uspešen tudi na področju turizma, in prav turizem je naš največji vir denarja," pravi župan Podčetrtka Peter Misja. Pričakuje, da bo na Festivalu vina in čokolade v Podčetrtku še več obiskovalcev kot lani, ko so jih našteli okoli sedem tisoč. Da bi se izognili težavam s parkiranjem, bo skozi ves dan organiziran brezplačni avtobusni prevoz s parkirišča pri Aqualuni do večnamenske športne dvorane v Podčetrtku in nazaj. Misja verjame, da bodo tako kot v preteklih letih tudi tokrat zadovoljni vsi, razstavljalci, obiskovalci in nenazadnje tudi organizatorji. (SP)

Galerija slik