maj 18, 2021

V Podčetrtku 2 milijona za novo čistilno napravo

Občina Podčetrtek bo letos začela gradnjo osrednje čistilne naprave za 5 tisoč populacijskih enot. Napravo, s katero bo poskrbljeno za boljše odvajanje in čiščenje odpadnih voda, naj bi zagnali leta 2023. Naložba je ocenjena na okoli 2 milijona evrov.

Z novo čistilno napravo bodo v občini Podčetrtek poskrbeli za boljše odvajanje in čišenje odpadnih voda. (Foto: FB Visit Podčetrtek)

Pomembna tudi za razvoj turizma
Občina Podčetrtek nadaljuje večletna prizadevanja za izgradnjo osrednje čistilne naprave. Za pomemben okoljski projekt je v teh dneh prejela zagotovilo o državnem sofinanciranju v višini 1,9 milijona evrov. Po napovedih župana Petra Misje je v načrtu izgradnja čistilne naprave za 5000 populacijskih enot, s čimer želijo v tej vse bolj turistični občini izboljšati sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda. “Novo čistilno napravo čedalje bolj potrebujemo, kajti stara čistilna je zastarela in nima dovolj kapacitet. Poleg tega bomo v sklopu projekta uredili dovoz na cestišče in poskrbeli za možnost čiščenja odpadnega blata,” razlaga o naložbi, ki bo pomembna tudi za nadaljnji razvoj turizma na tem območju, Peter Misja:


Gradnja okoli 2 milijona evrov vredne čistilne naprave bo velik finančni zalogaj, zato bo državno sofinanciranje zelo dobrodošlo, razlaga Misja:


Občina bo po navedbah Misje v prihodnjih dneh objavila javni razpis za izvajalca, ki bo že letos opravil kar nekaj del in jih zaključil v prihdnjem letu. Nova čistilna naprava naj bi v Podčetrtku poskusno začela obratovati leta 2023. (SP)