avgust 20, 2022

V Podčetrtku foto natečaj za koledar občine

Občina Podčetrtek in tamkajšnje turistično društvo sta razpisala prvi fotografski natečaj za izbor fotografij za koledar občine Podčetrtek 2023. Ustvarjalci lahko v fotografski objektiv lovijo utrinke aktivnega oddiha v naravnem okolju, doživetja kulture in lokalnih naselij, vsakdanji utrip ljudi, arhitekturo in zgodovinske točke ter letne čase skozi leto. Natečaj je odprt do 30. oktobra.

Minoritski samostan v Olimju je ena od zanimivejših arhitekturnih in zgodovinskih točk, ki izražajo posebnosti in tradicijo občine Podčetrtek. (Foto: Radio Štajerski val).

Organizatorja fotografskega natečaja, občina Podčetrtek in Turistično društvo Podčetrtek, želita omogočiti, da lepi motivi iz območja občine Podčetrtek krasijo tudi stenski občinski koledar njihove občine. "Prepričani smo, da so tako domačini kot naši gosti imeli veliko lepih in zanimivih foto utrinkov doživetij tako kulture kot tudi utripa lokalnih naselij z ljudmi, njihovim delom in ustvarjanjem ali pa arhiterkturnih znamenitosti ter zgodovinskih točk, ki predstavljajo značilnosti in posebnosti naše občine. Več kot dobrodošle so tudi fotografije aktivnega oddiha v naravnem okolju in bogastvo njegovih danosti, od gozdov, rek ali hribov, kamor ste se podali peš ali na kolesu," pravi o tematiki natečaja predsednica Turističnega društva Podčetrtek Mihaela Juričan in dodaja, da bodo v ocenjevanje sprejeta samo dela, ki so nastala v občini Podčetrtek. Vsak udeleženec lahko sodeluje z dvema fotografijama. Prispele fotografije bo pregledala komisija in izbrala 13 najboljših, ki bodo objavljene v občinskem koledarju za leto 2023. Avtorji izbranih fotografij bodo prejeli izvod koledarja ter simbolično darilo. Več o vsebini in pogojih natečaja, ki je odprt do konca oktobra, izveste TUKAJ. (SP)