oktober 17, 2019

V Podčetrtku nova Jagrova trgovina, želijo tudi stanovanjski blok

V občini Podčetrtek bodo zgradili novo trgovino, morda se obeta tudi gradnja novega stanovanjskega bloka. Gradnjo trgovskega objekta so nam potrdile trgovine Jager, v igri za izgradnjo stanovanj pa je slatinska družba GIC Gradnje.

Območje, na katerem načrtujejo novo trgovino in stanovanjske bloke. (Foto: Radio Štajerskival val)

V trgovskem centru tudi restavracija?
Novo trgovino v Podčetrtku bo zgradilo družinsko trgovsko podjetje Jagros. Kot je za naš radio potrdil eden izmed direktorjev Boštjan Jager, so zemljišče že kupili. Gre za parcelo med trgovino Tuš Kea in športno dvorano pri Termah Olimia, ki je bila v lasti slatinskega podjetnika Ivana Cajzeka. Do kdaj bo trgovina zgrajena in kakšna bo ponudba v njej, bodo v podjetju Jager razkrili v prihodnjih dneh. Po naših informacijah pa naj bi bil nov objekt podoben Jagrovemu najnovejšemu trgovskemu centru v Šentjurju, v sklopu katerega so večji supermarket, tekstilna trgovina in tehnična trgovina ter restavracija. Poleg nove trgovine pa naj bi se v Podčetrtku v prihodnjem letu obetala tudi izgradnja novega stanovanjskega bloka, za katerega si v kraju prizadevajo že več let.

Gradbinec stanovanj še ni znan 
Za izgradnjo blokov sta po naših informacijah trenutno v igri dva gradbinca. Kot je znano, se za izvedbo projekta že dlje časa zanima podjetje GIC Gradnje, ki ima že pridobljeno gradbeno dovoljenje za dva bloka. Zanimanje za gradnjo pa naj bi po besedah župana Podčetrtka Petra Misje izkazal še en vlagatelj, katerega imena pa ne razkriva. Občina, kot pravi Misja, podpira izgradnjo stanovanj in se je v okviru svojih zmožnosti pripravljena vključiti tudi v soinvestiranje projekta. V Podčetrtku je namreč veliko mladih družin, ki potrebujejo stanovanja, velik interes po stanovanjskih enotah pa ima tudi družba Terme Olimia, ki bi stanovanja potrebovala za svoje zaposlene. Glavni akterji podrobnosti za zdaj še ne želijo razkrivati, pričakovati pa je, da bo odločitev o izboru gradbinca znana v roku meseca dni. (SP)